رادیاتور

رادیاتور

رادیاتورها بخش حیاتی هر سیستم گرمایش مرکزی هستند. امروزه آنها در سبک ها، رنگ ها و اندازه های مختلفی متناسب با هر فضایی که شما مد نظرتان باشد، در دسترس اند. اما برای این که از میان مدل ها و جنس های موجود، انتخاب درستی هنگام خرید داشته باشیم، باید موارد متعددی را بررسی کنیم. برای خرید بهتر است انواع رادیاتور و مزایا و معایب هر کدام را به طور کامل بشناسیم تا با اطمینان بیشتری رادیاتور مورد نیاز خود را انتخاب و تهیه نماییم.

انواع رادیاتور از نظر ظاهری

امروزه طراحی رادیاتورها بسیار متنوع و جذاب شده است و در انواع رنگ ها قابل سفارش هستند تا با دکوراسیون منزل شما به زیبایی مطابقت داشته باشند. فرقی نمی کند که در حال نصب یک سیستم گرمایشی جدید هستید و یا این که تصمیم گرفته اید سیستم گرمایشی منزل خود را به روز کنید. در هر صورت این موضوع ارزش این را دارد که برای بررسی گزینه های خود وقت بگذارید تا مطمئن شوید که سبک و طرح رادیاتورهای مورد نظر خود را به درستی انتخاب کرده اید و دقیقاً همان چیزی را که بدنبال آن بوده اید به دست بیاورید. در ادامه با طراحی مختلف رادیاتورها مثل رادیاتور پره ای یا پنلی بیشتر آشنا خواهیم شد.

رادیاتور پره ایی

رادیاتور پره ایی
رادیاتور پره ایی

رادیاتورهای پره ای از چندین پره با شکل یکسان ساخته شده اند. این رادیاتورها عمدتا از جنس آلومینیوم هستند که شکل پذیری بهتری دارد. از مزایای آن ها می توان به این اشاره کرد که در صورت بروز مشکلی در یکی از پره ها نیاز به تعویض کل رادیاتور نیست و تعمیرات آن راحت تر از سایر رادیاتورها انجام می شود. در مقابل، تمیز کردن رادیاتورهای پره ای ممکن است کمی سخت تر باشد علاوه بر این، این نوع رادیاتورها معمولا بیشتر نیاز به هواگیری پیدا می کنند و این موارد را می توان جز معایب آن ها برشمرد. رادیاتور پره ای محدودیتی برای کاربرد ندارد و در اغلب فضاها مثل اتاق های مسکونی، حمام و سرویس بهداشتی و غیره قابل استفاده هستند.

رادیاتور پنلی

رادیاتورهای پنلی دارای یک سطح صاف و مسطح هستند. این رادیاتورها معمولا از ورقه های فولادی ساخته می شوند و انواع مختلفی دارند برای مثال می توانند دارای یک یا دو پنل باشند و مجهز به پره های کانوکتور و یا فاقد آن باشند. پنل با یک مایع گرم کننده که معمولا آب است پر می شود. هرچه پنل بزرگتر باشد و یا سطح بیشتری داشته باشد، انتقال گرما بیشتر انجام خواهد شد. بنابراین، یک رادیاتور با پنل دوتایی با ابعاد مشابه در مقایسه با یک رادیاتور تک پنلی گرمای بیشتری تولید خواهد کرد، زیرا سطح کل آن بیشتر است. رادیاتورهای پنلی همچنین ممکن است دارای باله ها یا پره های کانوکتور باشند. این پره ها نوارهای فلزی کم ضخامتی هستند که به صورت زیگ زاگ در پشت رادیاتور تک صفحه ای یا وسط رادیاتور دوپنلی جوش داده می شوند و موجب افزایش سطح انتقال گرما در رادیاتور می گردند.

مقایسه رادیاتورهای تک پنل و دو پنل

مقایسه رادیاتورهای تک پنل و دو پنل
مقایسه رادیاتورهای تک پنل و دو پنل

اگرچه رادیاتورهای تک پنل به اندازه نوع دو پنل گرما تولید نمی کنند، اما در مواردی که فضای محدودی مانند یک راهرو کوچک مورد نظر است و یا مسائل زیبایی از اهمیت بالایی برخوردار است، این نوع رادیاتورهای پنلی نیز می توانند انتخاب خوبی باشند. به عنوان مثال، اگر رادیاتور قرار است در زیر یک پنجره عریض نصب شود، یک رادیاتور تک پنل عریض تر نسبت به مدل دو پنلی، کوچک تر بوده و فضای کمتری را اشغال می کند و با فضا نیز مطابقت بیشتری دارد. قسمت رویی یا بالایی رادیاتورهای پنلی نیز می تواند به دو شکل متفاوت دارای روکش (Compact) و یا دارای سطح گرد و بدون روکش (Round or Roll Top) باشد. تفاوت اصلی بین آنها از نظر زیبایی است، زیرا رادیاتورهای دارای روکش نمای پره های کانوکتور را پنهان می کنند و به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای رادیاتور پنلی

یکی از بزرگترین مزایای رادیاتورهای پنلی، قابلیت صرفه جویی در فضای شما است. طیف وسیعی از طرح های استاندارد افقی یا عمودی، رادیاتورهای جمع و جور و باریکی را در اختیار شما قرار می دهد که به شما این امکان را می دهد که آنها را تقریباً در هر کجا که می خواهید قرار دهید. چه دیوارها بلند و مسطح و چه کوچک یا دارای انحنا باشند، به راحتی می توانید یک رادیاتور پنلی تهیه کنید تا در هر نوع محیطی قرار گیرد. این رادیاتورها مطمئناً گزینه ای عالی برای گرم کردن خانه و همچنین بهبود دکوراسیون منزل شما هستند. این رادیاتورها به دلیل سطح صاف و یکدست زیبایی زیادی داشته و همچنین تمیز کردن آن ها نیز به سادگی انجام می شود. اما احتمالاً بارزترین مزیت آن ها این است که مقرون به صرفه و در دسترس هستند.

معایب رادیاتور پنلی

معایب رادیاتور پنلی
معایب رادیاتور پنلی

این رادیاتورها دارای ظاهری بسیار ساده هستند که ممکن برای برخی از افراد خیلی جذاب نباشد. علاوه براین برخی از اصطلاحاتی که در مورد آن ها به کار می رود ممکن است گیج کننده باشند برای مثال برخی از تولیدکنندگان هنگام نامگذاری رادیاتورهای خود، اغلب آنها را با نام های K1 ، K2 و P+  و برخی دیگر آن ها را با اعداد 11 ، 12 ، 22 و 33 نام گذاری می کنند. به یاد داشته باشید که رادیاتورهای پنلی چون اغلب از جنس فولاد هستند بنابراین می توانند وزن نسبتا بالایی داشته باشند و لازم است تا اتصالشان به دیوار به طور مناسبی انجام شود. برای دیوارهای ضعیف یا گچی ممکن است نیاز به پشتیبانی یا تسمه اضافی باشد.

کاربرد رادیاتور پنلی

این رادیاتورها قادر به توزیع گرما به روش همرفت و تابش هستند و علاوه بر این می توانند به زیرساخت های معماری خانه شما جلوه های جدیدی اضافه کنند. آن ها گاهی به عنوان تقسیم کننده فضا و نیمکت عمل می کنند. قابلیت تطبیق بالایی با دکوراسیون منزل شما دارند و در دسترس بودن آنها در اندازه ها و رنگ های مختلف، رادیاتورهای پنلی را به انتخابی محبوب تبدیل کرده است به طوری که تقریباً در هر مکانی مثل دفاتر تجاری یا منازل مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند.

رادیاتور لوله ایی

رادیاتور لوله ایی
رادیاتور لوله ایی

همانطور که از نامشان مشخص است رادیاتورهای لوله ای از یک یا چند لوله تشکیل شده اند. رادیاتورهای لوله ای عمدتا طراحی ساده ای دارند و می توانند به صورت افقی یا عمودی باشند. در مقایسه با طراحی های مدرن رادیاتورهای دیگر ممکن است طراحی لوله ای ساده آن، از نظر برخی افراد، از معایب این رادیاتورها شمرده شود. اما یکی از بزرگترین مزایای رادیاتورهای لوله ای این است که می توان فقط یک لوله داشت و بدین ترتیب فضای بسیار کمی برای نصب آن ها لازم است. علاوه براین، طراحی لوله برای مثال در رادیاتورهای حوله خشک کن استیل به شما امکان می دهد که لباس های خود را برای خشک شدن از آن آویزان کنید. از این رادیاتورها می توان برای همه فضاها به ویژه جاهایی که دیوار مورد نظر کوچک است یا ارتفاع کمی دارد استفاده کرد.

رادیاتور برقی

رادیاتورهای برقی یک روش کارآمد برای گرم کردن خانه هستند که با یک مایع ترمودینامیکی مانند روغن پر می شوند. در این رادیاتورها انرژی الکتریکی به انرژی گرمایی تبدیل می شود. یکی از مزایای اصلی رادیاتورهای برقی، اثربخشی گرمای تولیدی آنها است به طوری که گرمای آن به صورت گرمای تابشی تولید می شود و به راحتی توسط سطوح اتاق جذب می شود و حتی پس از قطع شدن رادیاتور نیز قابل احساس است. در صورتی که برای گرم شدن رادیاتور عجله دارید این رادیاتورها گزینه مناسبی هستند. اما افزایش مصرف برق خانه می تواند یکی از معایب آن به حساب بیاید. رادیاتورهای برقی به ویژه در زمانی که دسترسی به گاز وجود ندارد و یا این که لوله کشی های مناسب برای آب صرفه اقتصادی ندارد بسیار مناسب هستند. برای مثال حوله خشک کن برقی را می توان بدون نیاز به لوله کشی اضافه در حمام نصب کرد.

رادیاتور شیشه ایی

رادیاتور شیشه ایی
رادیاتور شیشه ایی

رادیاتورهای شیشه ای از صفحاتی شیشه ای با طرح و رنگ متنوع ساخته شده اند. در این رادیاتورها از فناوری نور فروسرخ برای گرم کردن فضا استفاده می شود و ضخامت بسیار کمی دارند. مزیت این رادیاتور مصرف برق کم آن است. رادیاتورهای شیشه ای همچنین می توانند به صورت کاور روی رادیاتورهای معمولی قرار بگیرند.

مزایا: هزینه نگهداری بسیار پایین، علاوه بر زیبایی و تنوع در طرح و رنگ این رادیاتورها از مزایای آنها به شمار می رود.

معایب: مقاومتشان نسبت به رادیاتورهای فلزی کمی پایین تر است و احتمال شکستگی آنها وجود دارد.

کاربرد: کاربرد این رادیاتورها بیشتر به عنوان حوله خشک کن در حمام و سرویس بهداشتی است اما برای سایر اتاق های خانه نیز قابل استفاده می باشد. از طرف دیگر با توجه به این که نیاز به لوله کشی ندارند خرید رادیاتور برای مکان هایی توصیه می شود که نصب رادیاتور سنتی در آنها دشوار است.

رادیاتورهای شیشه ای چگونه فضا را گرم می کنند؟

آنها متفاوت از رادیاتورهای معمولی عمل می کنند. در رادیاتورهای معمولی هوا با روش انتقال گرمای همرفتی گرم می شود اما در رادیاتورهای شیشه ای نور فرو سرخ حرارتی را ایجاد می کنند که بسیار شبیه به خورشید است. این نور قابل مشاهده نیست زیرا فراتر از طیفی است که می بینیم. نور نامرئی جذب پوست، لباس و اجسام دیگر می شود و به این ترتیب است که اجسام اطراف رادیاتورهای شیشه ای گرم می شوند.

رادیاتور حوله خشک کن

رادیاتور حوله خشک کن
رادیاتور حوله خشک کن

رادیاتورهای حوله خشک کن معمولا طراحی های خاصی دارند و همان طور که از نامشان مشخص است برای حمام، سرویس بهداشتی و در برخی مواقع برای آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند. از این رادیاتورها برای گرم کردن حوله یا لباس ها استفاده می شود تا افراد هنگام خشک شدن بعد از دوش یا خروج از استخر، حوله گرم داشته باشند. پس از استفاده از حوله، رادیاتور حوله را خشک می کند و باعث کاهش بار لباس ها و مصرف آب می شود، زیرا حوله ها نیازی به شستن مکرر ندارند.

نکاتی در مورد حوله خشک کن ها

جدا از مزایایی که برای آن ها نام برده شد، از معایب رادیاتورهای حوله خشک کن می توان به نیاز به لوله کشی برای آن اشاره کرد. علاوه بر این هنگام نصب نیز لازم است ارتفاع حوله خشک کن از کف با دقت رعایت شود.

رادیاتور قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی از جمله جدیدترین انواع رادیاتور برای گرمایش محیط های مختلف هستند. این رادیاتورها به شکل قرنیز هستند و با توجه به طول زیادی که مورد استفاده قرار می گیرند، قادرند به خوبی فضای یک اتاق را گرم کنند. مزایای این رادیاتورها زیاد است: لوله کشی کمتر، سرعت گرمایش بالاتر، توزیع گرمایی یکنواخت تر، عدم اشغال فضای اضافه توسط رادیاتور و طرح و رنگ های متنوع. اما اگر شما هم جزو افرادی هستید که تمایل دارید برای گرم شدن با رادیاتور تماس فیزیکی برقرار کنید، این رادیاتورها به دلیل سطح کوچک نمی توانند خیلی برای شما مناسب باشند. کاربرد رادیاتورهای قرنیزی به ویژه در اتاق هایی که ترجیح داده می شود فضایی برای رادیاتور در نظر گرفته نشود، گزینه بسیار خوبی است.

رادیاتورها از نظر جنس

به غیر از رادیاتورهای شیشه ای که از جنس شیشه ساخته می شوند، اغلب رادیاتورهای دیگر از جنس فلزات مختلفی مثل آلومینیوم، چدن یا فولاد هستند. با توجه به فلز مورد استفاده وزن، ویژگی های گرمایشی، اقدامات مراقبتی و روش ساخت و تولید رادیاتورها می تواند تغییر کند. در این قسمت با جنس های مختلف رادیاتورها و ویژگی های هرکدام بیشتر آشنا می شویم. اگر قصد خرید حوله خشک کن یا رادیاتور با جنس مختلف را دارید می توانید به فروشگاه اینترنتی حوله خشک کن لوتوس مراجعه کرده و مدل ها و جنس های متنوع را با هم مقایسه کنید.

رادیاتور چدنی  (Cast Iron Radiators)

رادیاتور چدنی (Cast Iron Radiators)
رادیاتور چدنی (Cast Iron Radiators)

برای ساخت رادیاتور های چدنی هر بخش قالب گیری شده و سپس بخش ها به هم متصل می شوند و رادیاتور بزرگ تر را تشکیل می دهند. آنها در طیف گسترده ای از روکش ها وجود دارند. فلز چدن در واقع آلیاژی از آهن است و به خودی خود به رادیاتورها اینرسی و بازده گرمایی بالایی می بخشد. رادیاتورهای چدنی گرمایش نرم و دلپذیری را برای خانه شما فراهم می کند.

ویژگی های رادیاتورهای چدنی

مزیت بزرگ رادیاتورهای چدنی در روش ساخت آنها است. آن ها بسیار خوب ساخته شده و سنگین تر و قوی تر از مدل های فولادی هستند. هر دو نوع رادیاتور چدنی و فولادی خروجی حرارتی مشابهی دارند و به یک اندازه کارآمد هستند، اما گرمای خود را بسیار متفاوت توزیع می کنند. رادیاتورهای چدنی می توانند دمای بسیار بالاتری نسبت به سایر گزینه های موجود در بازار تولید کنند. این رادیاتورها دیوارهای ضخیم تری نسبت به رادیاتورهای فولادی یا آلومینیومی معمولی دارند. برخی ممکن است استدلال کنند که گرم شدن رادیاتورهای چدنی بیشتر طول می کشد و آن را یکی از معایب این رادیاتورها بداند، اما بهتر است بدانید که خنک شدن آنها نیز بیشتر طول می کشد. رادیاتورهای چدنی مقاومت خوردگی بالایی دارند بنابراین برای فضاهای مرطوب مثل حمام و دستشویی و سایر فضاها بسیار مناسب اند.

رادیاتور فولادی  (Steel Radiators)

رادیاتور فولادی (Steel Radiators)
رادیاتور فولادی (Steel Radiators)

رادیاتورهای فولادی یکی از رایج ترین انواع رادیاتورها در بازار هستند. آنها خروجی حرارتی بالایی داشته و به صورت مجموعه ای از رادیاتورهای معمولی، سفارشی و استاندارد در انواع رنگ ها، اندازه ها و متناسب با نیاز شما تولید می شود. این رادیاتورها برای کاربرد در همه اتاق های خانه ایده آل هستند. از معایب آنها می توان به مقاومت پایین دربرابرخوردگی اشاره کرد که با استفاده از فولادهای ضد زنگ می توان این مشکل را از بین برد. فولاد ضدزنگ به عنوان آلیاژی از فولاد و کروم، طیفی از ویژگی ها را ایجاد می کند. همین باعث می شود پس از نصب نیاز به مراقبت کمی داشته باشند. قیمت مقرون به صرفه و حفظ طولانی مدت گرما از دیگر مزایای آنها است. حوله خشک کن فولادی نیز نوعی رادیاتور فولادی محسوب می شود که برای حمام و دستشویی کاربرد دارد.

رادیاتور آلومینیومی

از همان روزهای اولیه پیدایش سیستم های گرمایش مرکزی، آلومینیوم به طور گسترده ای جایگزین موثر و سبک وزن برای فرمول های سنتی فولادی و چدنی شد. رادیاتورهای آلومینیومی به راحتی قالب گیری و شکل دهی می شوند و سبک های متفاوتی را ارائه می دهند.

مزایای رادیاتورهای آلومینیومی

مزایای رادیاتورهای آلومینیومی
مزایای رادیاتورهای آلومینیومی

انتخاب رادیاتورهای آلومینیومی مزایای زیادی دارد، اما بارزترین آنها قابلیت هدایت گرما است. در حالی که فولاد و چدن برای گرم شدن کامل به زمان نیاز دارند، آلومینیوم خیلی سریعتر به گرمای مورد نظر می رسد. به طور کلی، آب کمتری از یک رادیاتور آلومینیومی عبور می کند، به این معنی که سریعتر گرم می شود. مزیت دیگر آلومینیوم دوام و انعطاف پذیری آن است. بدون زنگ زدگی یا اکسید شدن به مدت طولانی دوام می آورد. علاوه بر این، به دلیل شکل پذیری منحصر به فرد آلومینیوم، طراحان می توانند آزادی بیشتری در سبک و طراحی رادیاتورها داشته باشند. مزیت نهایی رادیاتورهای آلومینیومی که باید مورد توجه قرار گیرد سازگاری با محیط زیست است. رادیاتورها می توانند از مواد بازیافتی تولید شده و پس از مصرف طولانی مدت نیز دوباره بازیافت شوند. وزن سبک رادیاتورها نیز حمل و نقل و نصب آنها را آسان تر می کند.

معایب رادیاتورهای آلومینیومی

با وجود تمام مزایای رادیاتورهای آلومنیومی بهتر است چند نکته را قبل از انتخاب آن ها در نظر داشته باشید. اگرچه آلومینیوم گرما را سریع و کارآمد منتقل می کند اما پس از خاموش شدن خیلی زود سرد خواهد شد و قادر به حفظ گرمای خود نیست. همین موضوع می تواند هزینه های مربوط به مصرف انرژی و آب را افزایش دهد. علاوه بر این، رادیاتورهای آلومینیومی معمولا نسبت به رادیاتورهای دیگر قیمت بالاتری دارند. استحکام کلی آن ها نیز ممکن است از رادیاتورهای فولادی یا چدنی کمی کمتر باشد.

کاربرد رادیاتورهای آلومینیومی

کاربرد رادیاتورهای آلومینیومی
کاربرد رادیاتورهای آلومینیومی

رادیاتورهای آلومینیومی می توانند راهی فوق العاده برای افزودن جلوه ای مدرن به خانه شما باشند. آنها سازگار با محیط زیست هستند و از نظر بصری جذاب هستند. مهم است که گزینه های خود را در نظر بگیرید و تحقیقات کاملی انجام دهید. اما وقتی صحبت از سبک، حس مدرن و دکوراسیون جذاب می شود آلومینیوم قابل شکست نیست. برای اتاق های کوچک نیز این رادیاتورها می توانند یک انتخاب اقتصادی تر باشند. با توجه به این که سرعت گرم شدن این رادیاتورها بالا است بسیاری از افراد تمایل به استفاده از حوله خشک کن آلومینیوم دارند.

رادیاتورها چه تفاوتی دارند؟

در اغلب رادیاتورها، یک مایع گرم (که عمدتا آب است) وارد رادیاتورها شده و سپس با گرم کردن هوای مجاور از رادیاتور خارج شده تا مایع گرم جدید جایگزین شود. از نظر عملکردی به طور کلی همه رادیاتورها مشابه هم عمل می کنند اما ممکن است در جزئیاتی مثل طراحی ظاهری، سطوح انتقال حرارت، جنس، نحوه تولید و بازدهی گرمایی با هم تفاوت هایی داشته باشند. برای مثال طراحی ظاهری رادیاتورها می تواند به صورت افقی یا عمودی، مسطح، پره ای یا لوله ای، سفید یا رنگی و یا به حالت های دیگر باشد. تفاوت دیگر مربوط به جنس رادیاتور است که می تواند از فولاد، آلومینیوم، چدن و یا شیشه ساخته شود.

فن کویل بهتر است یا رادیاتور

فن کویل بهتر است یا رادیاتور
فن کویل بهتر است یا رادیاتور

فن کویل ها برای مکانهایی که نیازهای گرمایشی و سرمایشی آن ها فوری است مثل هتل ها، ادارات و نمایشگاهها عملکردی ایده آل ارائه می دهند. درست مانند رادیاتورهای معمولی متداول، رادیاتورهای فن کویل از آب گرم منتقل شده از منبع گرما برای گرم کردن اتاق استفاده می کنند. با این حال، برخلاف رادیاتورهای معمولی، آنها برای کارکردن فن به برق اصلی نیاز دارند، که هوای خنک را از روی باله های داخلی رادیاتور می کشد و به آرامی هوای گرم شده را به داخل اتاق باز می گرداند. انتقال گرمای رادیاتور با گردش طبیعی هوا انجام می شود، اما در فن کویل، گردش هوا توسط فن انتقال گرما را تسریع می کند اما باید توجه کرد که مصرف برق نیز افزایش پیدا می کند. از فن کویل برای سرمایش نیز می توان استفاده کرد در حالی که معمولا رادیاتورهای معمولی فقط برای گرمایش مورد استفاده قرار می گیرند.

انتخاب بهترین رادیاتور

آیا می خواهید رادیاتور را به سیستم گرمایش مرکزی متصل کنید و یا این که با برق آن را گرم کنید و یا این که ترجیح می دهید هردو حالت را برای رادیاتور خود مهیا کنید تا در شرایط مختلف مثل قطعی برق یا گاز بتوانید رادیاتور را گرم نگه دارید. مورد دیگری که باید به آن توجه کنید طراحی ظاهری رادیاتور و اندازه آن است. همانطور که توضیح داده شد، انواع مختلفی رادیاتور برای انتخاب وجود دارد که با مزایا و معایب آن ها تا حدودی آشنا شده اید. برای انتخاب نوع طراحی ظاهری رادیاتور، عواملی مثل دکوراسیون و زیبایی، محدودیت های فضایی موجود و میزان انتقال گرما را نیز باید در نظر بگیرید. جنس رادیاتور نیز علاوه بر این که مقاومت و دوام و ماندگاری رادیاتور را تعیین می کند، هزینه های اولیه خرید و همچنین هزینه های مراقبتی بعدی شما را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

بهترین سایزهای رادیاتور

بهترین سایزهای رادیاتور
بهترین سایزهای رادیاتور

اندازه ای که انتخاب می کنید میزان گرمای تولید شده را تعیین می کند. هنگام انتخاب سایز و اندازه رادیاتور یکی از مهمترین پارامترها توجه به BTU است. برای تعیین BTU مورد نیاز ابتدا لازم است تا حجم فضای مورد نظر را اندازه بگیرید. حجم از ضرب طول در عرض در ارتفاع اتاق محاسبه می شود. بسته به این که شما رادیاتور را برای چه اتاقی در نظر دارید BTU می تواند تغییر کند. برای مثال برای هال و سالن پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و راهروها به ترتیب عدد حجم را در 5، 4، 3  ضرب کنید. پارامترهای دیگری نیز لازم است درنظر بگیرید. برای مثال نوع و تعداد پنجره ها، و یا شمالی یا جنوبی بودن خانه، مجاورت با دیوارهای داخلی یا خارجی نیز روی مقدار BTU مورد نیاز و سایز رادیاتور تاثیر می گذارند.

رنگ های رادیاتور

رنگ رادیاتورها معمولا متناسب با دکوراسیون خانه و ترجیحات شخصی افراد انتخاب می شود. اگرچه رادیاتورهای سفید پرطرفدارترین و پر استفاده ترین رادیاتورها هستند اما بسیار از افراد تمایل دارند از رادیاتورهای رنگی برای اتاق های مختلف استفاده کنند. طلایی یکی از رنگ های جذاب برای رادیاتور به شمار می رود. رادیاتورهای طلایی جلوه ای لوکس به فضای مورد نظر شما می بخشند. یکی دیگر از رنگ های محبوب برای رادیاتور رنگ کرومی است. رادیاتورهای کرومی نیز ظاهری براق و درخشان دارند و نسبت به رادیاتورهای طلایی دارای رنگ ملایم تری هستند.

شوفاژ یا گرمایش از کف

شوفاژ یا گرمایش از کف
شوفاژ یا گرمایش از کف

انتخاب سیستم گرمایشی نحوه توزیع گرما را تعیین می کند. گرمایش از کف گرمای تابشی تولید می کند. رادیاتورها با گرم کردن هوای اطراف خود با استفاده از همرفت کار می کنند. این امر باعث ایجاد جریان هوای سرد و گرم و نقاط گرم و سرد می شود به طوری که مناطق نزدیک به رادیاتورها گرمتر از مناطق دیگر اتاق است. توزیع گرما بر کارایی و راحتی سیستم گرمایش تأثیر می گذارد. گرمای تابشی به طور مستقیم اجسام را گرم می کند و رطوبت طبیعی را در یک اتاق حفظ می کند، در حالی که جابجایی هوای گرم باعث کاهش رطوبت می شود.

مزایا و معایب

گرمایش از کف رویای یک دکوراتور است زیرا هیچ فضایی را اشغال نمی کند. در حالی که سیستم های رادیاتور اغلب حجیم هستند. در بیشتر موارد، در گرمایش از کف، اتاق به اتاق منطقه بندی انجام می شود و ترموستات هر منطقه خاص را کنترل می کند. بنابراین، گرمایش فقط در صورت نیاز به اتاق تامین می شود و میزان انرژی مورد نیاز را کاهش می دهد. از معایب گرمایش از کف می توان به این اشاره کرد که زمان پیش گرمایش آن بسیار طولانی است و برای گرم شدن و گرم کردن محیط نیاز به زمان کافی دارد. یکی دیگر از معایب آن این است که در مرحله ساخت و ساز ساختمان می توان آن را اضافه کرد و پس از تکمیل کف دیگر امکان پیاده سازی این سیستم وجود ندارد.

عمر شوفاژها

عمر شوفاژها
عمر شوفاژها

مهندسان توصیه می کنند که طول عمر متوسط رادیاتور یا شوفاژ را بهتر است بین 8 تا 12 سال در نظر گرفت. این می تواند به این معنی باشد که پس از این مدت حتما بهتر است سیستم را مورد ارزیابی قرار داد و در صورت لزوم آن را تجدید یا به روز کرد تا هزینه های بیشتری را برای شما ایجاد نکند. البته اگر از رادیاتورهای خود به خوبی نگهداری کنید، طول عمر آنها می تواند افزایش پیدا کند.

اقدامات لازم برای افزایش طول عمر سیستم گرمایشی

با گذشت زمان، هوا می تواند در سیستم جمع شود و رسوبات در لوله ها ته نشین شوند و از گرم شدن آن جلوگیری کند. با هواگیری رادیاتورهای خود حداقل یک بار در سال، به جلوگیری از تجمع هوای محبوس شده در داخل سیستم کمک کنید. پاور فلاش سیستم کار دیگری است که فقط باید توسط متخصصان انجام شود. این فرآیند رسوبات ایجاد شده در داخل لوله ها را خارج می کند و می تواند کارایی سیستم گرمایش را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و همچنین به افزایش طول عمر رادیاتورها کمک کند. به این ترتیب هزینه های انرژی شما کاهش یافته و آسیب احتمالی به سیستم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

قبل از خرید باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

قبل از خرید باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
قبل از خرید باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر شما به دنبال خرید رادیاتوری جدید برای خانه خود هستید بهتر است مواردی را هنگام خرید در نظر بگیرید. انتخاب رادیاتور به رنگ دلخواه و قرار دادن آن روی دیوار ساده نیست، متأسفانه هنگام انتخاب رادیاتور، نکات فنی زیادی وجود دارد که باید به آن ها توجه شود. یکی از این موارد که در مورد آن توضیح داده شد، اندازه رادیاتور است. توجه به نوع شیرها نیز مهم است که می توانند دستی یا ترموستاتیک باشند. این مورد را نیز بررسی کنید که آیا بقیه سیستم گرمایش مرکزی شما با رادیاتور جدید سازگار است؟ انتخاب مدل مورد نظر خود اقدام بعدی است که باید به درستی متناسب با نیازه و سلیقه شما انجام شود. مهمتر از ظاهر و هرچیز دیگری هنگام انتخاب رادیاتور قیمت رادیاتور و هزینه ای است که می توانید برای خرید آن بپردازید. هزینه های مربوط به جابجایی، لوله کشی و نصب را نیز فراموش نکنید.

سایر ملاحظات رادیاتور

هنگام اضافه کردن رادیاتور جدید به سیستم استفاده از بازدارنده های خوردگی بسیار مهم است. آنها سطح فلز را می پوشانند و از زنگ زدگی و واکنش فلز سیستم شما با هر چیز دیگر جلوگیری می کنند. به این ترتیب سیستم شما سال ها بدون زنگ زدگی به خوبی مراقبت خواهد شد. تقویت کننده های رادیاتور نیز می تواند در صورت لزوم مورد استفاده قرار بگیرد. این تقویت کننده ها فن هایی هستند که روی رادیاتور قرار می گیرند تا کارایی رادیاتور را افزایش دهد. در صورتی که پس از مدتی رادیاتور شما کهنه به نظر رسید یک راه عالی برای بهبود ظاهرش رنگ کردن آن است.

فرق شوفاژ با رادیاتور

شوفاژ و رادیاتور در بسیاری از موارد به جای هم استفاده می شوند و به نظر می رسد تفاوت آن چنانی نداشته باشند. اما اگر دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم می توانیم شوفاژ را سیستم گرمایش مرکزی با استفاده از لوله ها و رادیاتورها در نظر بگیریم و به این ترتیب تفاوت آن ها را بیشتر درک کنیم.

منابع: designerradiatorsdirect، poersmart ،designerradiatorsdirect

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
  • هیج محصولی در سبد نیست
تمامی قیمت ها بروز میباشد.
0